Παραλίες

Η καλύτερη παραλία της περιοχής η Μεγάλη Παραλία βρίσκεται μπροστά από το κατάλυμα σε απόσταση 150 μέτρων. Στη Μεγάλη Παραλία θα βρείτε πολλά beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες για να απολαύσετε τον καφέ σας αλλά και πολλά ελεύθερα σημεία για να τοποθετήσετε τη δικιά σας ομπρέλα.

Στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλές καταπληκτικές παραλίες όπως η Αγία Φωτιά, Αχλιά, Μακρύ Γυαλός, . Επίσης μπορείτε να κάνετε ημερήσιες κρουαζιέρες σε δύο πανέμορφα νησάκια που βρίσκονται στο Λιβυκό πέλαγος: Τη νήσο Χρυσή ή Γαιδουρονήσι που μπορείτε να πάρετε ένα από τα πολλά καραβάκια που φεύγουν από το λιμάνι της Ιεράπετρας και τη νήσο Λευκή ή Κουφονήσι.

Σε απόσταση 10 χλμ βόρεια υπάρχει ένα ωραίο χωριό ο Άγιος Ιωάννης. Εκεί μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακούς μεζέδες και ρακί στη πλατεία του χωριού. Επίσης στον Άγιο Ιωάννη υπάρχει το μοναδικό μουσείο καφέ της Κρήτης. Από εκεί ξεκινάει και το φαράγγι του Μυλωνά με τον ομώνυμο καταράκτη. Αξίζει να επισκεφτείτε δυο από τα εναπομείναντα πευκοδάση της Κρήτης τη Θρυπτή και το Σελάκανο. Επίσης μπορείτε να δείτε την αρχαιότερη Ελιά στον κόσμο στο Καβούσι Ιεράπετρας και να κάνετε μια βουτιά στα παγωμένα νερά του καταρράκτη στο φαράγγι του Ρίχτη.